Uncategorized

Šta se sve može naći u konvencionalnim ulošcima?

Ako si se ikada tokom menstruacije suočila sa iritacijama i alergijama na koži intimne regije, jedan od glavnih uzroka mogu biti neadekvatni proizvodi za održavanje menstrualne higijene. Konvencionalni ulošci se uglavnom izrađuju od plastike koja nikako ne prija osetljivoj koži intimne regije. Samo zamisli da umesto pamučnog nosiš donji veš od plastike, efekat je isti. Plastika nije prozračan materijal i, s obzirom na to da je tokom menstruacije intimna regija veoma vlažna i da se dodatno zagreva, uložak od plastike postaje pogodno tlo za razvoj bakterija i gljivica.


S druge strane, u plastiku se obilno dodaju FTALATI – hemikalije koje služe da plastiku učine mekšom i izdržljivijom. Ftalati su poznati kao endokrini ometači što znači da ulaze u naš organizam i remete rad hormona što za posledicu ima niz negativnih posledica po reproduktivno zdravlje žene.


Verovatno si primetila da se pojedinim ulošcima dodaju i veštački mirisi i boje koje nisu ništa drugo do hiljade nepoznatih hemikalija nastalih u laboratorijama proizvođača koji se dodaju ulošcima samo da bi ih učinili privlačnijim. Da li su tvome telu potrebne dodatne hemikalije iz ,,mirišljavih’’ i ,,obojenih’’ uložaka? Apsolutno ne.


Svi ulošci i tamponi se izbeljuju kako bi izgledali što sterilnije. Konvencionalni ulošci koriste izbeljivanje hlorom ili hlor dioksidom. Prilikom izbeljivanja materijala hlorom stvara se kancerogeni dioksin, a njegovi ostaci se mogu naći i na ulošcima izbeljenim ovom metodom.


Kako da budeš sigurna šta sve sadrži konvencionalni uložak. Samo ukoliko proizvođač navede njihov sastav na pakovanju što zakonski nije u obavezi i to i ne čini. Realno, da li bi kupila uložak na kome je dugačak spisak hemikalija koje stavljaju u njega?

Pure YouTube kanal


Zato, jedini način jeste da se opredeliš za one uloške čiji je proizvođač potpuno transparentan kada je u pitanju njihov sastav. Upravo zato smo i kreirali PURE, koncept koji promoviše jednostavnost i transparentnost sastava proizvoda i u svom asortimanu nudi isključivo proizvode koji su zdravi i sigurni za upotrebu.


PURE ulošci od organskog pamuka ne sadrže apsolutno nikakve hemikalije niti ostatke toksina te samim tim nema rizika od kontakta sa njima putem kože intimne regije. Jednostavni su jer njihov površinski sloj i kompletno upijajuće jezgro čini samo 100% sertifikovan organski pamuk.


Organski pamuk je izuzetno nežan, mekan i prozračan te će ti pored zaštite, menstruaciju učiniti manje nelagodnom. Tako kažu naše korisnice, a njihove utiske možeš pogledati na našem Instagram profilu @gopureway.


Želiš da se uveriš i sama? Poruči ih ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *