Reklamacije

Ukoliko Vam je stigao oštećen proizvod ili proizvod koji niste poručili ili neki od proizvoda nedostaje u paketu, pišite nam na office@gopureway.com sa naznakom ,,Reklamacija’’ u naslovu mejla. Najbolje je da reklamaciju podnesete odmah po prijemu porudžbine kako bismo je rešili u najkraćem mogućem roku.

U slučaju da je ambalaža u kojoj su spakovani proizvodi, vidno i značajno oštećena (pocepana, polivena tečnošću i slično), molimo Vas da istu fotografišete i da nam pošaljete fotografiju na email office@gopureway.com uz zahtev za reklamaciju, a paket vratite odmah kuriru u stanju u kome je Vama dostavljen.

Odustajanje od kupovine

Ukoliko želite da odustanete od porudžbine, to možete učiniti slanjem mejla na office@gopureway.com sa naznakom ,,Odustajanje od porudžbine’’ u roku od 14 dana od dana kada ste primili paket. Nakon što primimo obaveštenje da želite da odustanete od kupovine, potrebno je da porudžbinu vratite u roku od 14 dana. Važno je da znate da u tom slučaju, Vi snosite troškove vraćanja pošiljke na našu adresu. Takođe, u slučaju odustajanja od kupovine, s obzirom da se radi o higijenskim proizvodima, oni moraju biti vraćeni u njihovom izvornom stanju što znači da je ambalaža u kojoj su dostavljeni neotpakovana i proizvodi su vraćeni bez i jednog traga oštećenja kako bi reklamacija bila uvažena i novac vraćen.

Ukoliko po prijemu vraćene pošiljke utvrdimo da su proizvodi stigli neoštećeni, neraspakovani i nemaju nikakav trag korišćenja, potrudićemo se da novčani iznos porudžbine bude uplaćen na Vaš tekući račun u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana.